1. Mijnballonvaart.be »
  2. Mijnballonvaart.be Blog

Mijnballonvaart.be BlogView this page in English

Luchtballonnen: veelzijdiger dan je denkt

Grote kans dat je dit leest omdat je geïnteresseerd bent in recreatief ballonvaren. Luchtballonnen worden dan ook het meest gebruikt voor pleziervaarten. Iedereen die wil kan een vaart boeken en dat is natuurlijk geweldig! Maar wist je ook dat heteluchtballonnen andere doeleinden kunnen hebben dan alleen pleziervaarten?

Ballonvaren als sport

Ballonvaren is een sport, en wat voor een! Ballonvaren als sport is zeer populair, gezien de vele competities die worden georganiseerd op het gebied van snelheidsrecords en lange afstanden. Ballonvaren is een sport die moet vergelijken met bijvoorbeeld windsurfen: een heleboel hangt af van het weer en hoe de ballonvaarder dat aanpakt. Sommige ballonvaarders genieten van de kick die het varen in moeilijke omstandigheden geeft, zoals hoog in de bergen of zelfs in ijskoude arctische omstandigheden. Ze lijken ons een beetje eng, maar ze zullen vast spectaculaire uitzichten geven!

Luchtballon als reclamemiddel

Misschien is het je wel eens opgevallen dat een groot gedeelte van alle luchtballonnen is voorzien van reclame. Veel bedrijven zien luchtballonreclame dan ook als een leuk en effectief reclamemiddel. Het is toch te gek wanneer je je klanten en relaties een ballonvaart in een luchtballon met eigen huisstijl kan aanbieden! En het werkt enorm goed, want wie kijkt er niet omhoog als je een luchtballon ziet zweven? Soms worden luchtballonnen zelfs in speciale vormen gemaakt, zodat ze nog meer opvallen. Maar ook een simpele banner op de mand is al genoeg om de aandacht te trekken. 

Trouwen in een luchtballon
Last but not least, het is zelfs mogelijk om je trouwceremonie in een luchtballon te laten plaatsvinden! Het officiële gedeelte met het tekenen van de huwelijksakte dient wel op de grond te worden gedaan, want boven in de lucht is het niemandsland. Maar de rest van de ceremonie kun je voortzetten in de lucht, samen met al jullie gasten! Wanneer je veel gasten hebt, kan er een hele vloot de lucht in. Dat zal er spectaculair uitzien! Je kunt natuurlijk ook zonder gasten de lucht in en daar genieten van het feit dat jullie getrouwd zijn. Samen glijden jullie over de mooiste landschappen, en natuurlijk ontbreekt de champagne niet! Als je trouwdag nog niet onvergetelijk was, zou die het nu worden...

Zie zie je dat luchtballonnen meer doelen dienen dan alleen pleziervaarten. Maar ook al zouden het alleen pleziervaarten zijn, zou dat al spectaculair genoeg zijn. Het gevoel om daar in alle rust door het luchtruim te zweven móet iedereen eens hebben meegemaakt. Boek daarom vandaag je tickets nog op mijnballonvaart.be.
Datum:
Auteur:

Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken

Waarom wij

   Altijd over eigen gebied,
   Professionele piloot en crew,
   Heldere tarieven,
   Persoonlijk contact,
   Een fantastische vlucht.

Bestel eenvoudig onze cadeaubon