1. Mijnballonvaart.be »
  2. Mijnballonvaart.be Blog

Mijnballonvaart.be BlogView this page in English

Ballonfestivals 2018 in België

Wie houdt er nu niet van luchtballonnen? Giganten aan de hemel, al helemaal imposant als ze tegelijk opstijgen. Dit is dan ook wat er gebeurt met ballonfiësta`s: tientallen, soms wel honderden heteluchtballonnen stijgen tegelijkertijd op. Heeft u wel zin om een keer een festival in de buurt te bezoeken waar u van dit imposante schouwspel kunt genieten? Wij hebben de ballonfestivals op een rijtje gezet die nog in 2018 plaats hopen te vinden. Veel plezier!

Wat: 33e AVS Balloonmeeting

Wanneer: 28 en 29 juli 2018

Waar: Stad Eeklo

Voor dit ballonfiësta moet je er snel bij zijn, maar het is het zeker waard! Er zijn nog tickets, dus boek snel... Voor meer informatie, klik hier.

Wat: Sport- en Ballonhappening

Wanneer: 5 augustus 2018

Waar: Grote Markt Sint-Truiden

Dit kleinschalige sportfestijn in Sint-Truiden mag je niet missen! `s Avonds zijn er zo`n 30 luchtballonnen te bewonderen die het luchtruim kiezen. Daaruit heb je een prachtig uitzicht over de hoofdstad van Haspengouw. Inschrijven als passagier kan nog bij René Mathei, 011 48 43 23 / 0475 60 60 78.

Wat: Hottolfiades - Internationaal luchtballonfestival

Wanneer: 24-25 augustus 2018

Waar: Hotton, provincie Luxemburg

Wallonië trekt talloze bezoekers met dit fantastische ballonfestival. Drie dagen lang stijgen de mooiste en meest speciale luchtballonnen op. Op de Franstalige website kun je meer informatie vinden en tickets boeken.

Wat: Vredefeesten ballonfestival

Wanneer: 31 augustus tot 2 september 2018

Waar: Sint-Niklaas

De Vredefeesten is een evenement voor luchtballons in de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas ter nagedachtenis van de bevrijding begin september 1944 op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wat ooit als kleinschalige Bevrijdingsfeesten is ontstaan, is uitgegroeid tot een van de vijf belangrijkste ballonhappenings ter wereld. Het bijzondere aan deze ballonmeeting is dat de ballonnen opstijgen in het centrum (Grote Markt) van de stad in plaats van op een open vlakte. Dat vraagt behoorlijk wat stuurmanskunst! Het evenement begint vrijdagavond met het opstijgen van ballons. Daarna is er ook nog een nightglow, waarbij in het donker alle luchtballonnen ontstoken worden zodat zij oplichten. Op zaterdag en zondag stijgen er ook ballons op maar dan wel twee keer per dag, en keer `s morgens en een keer `s avonds. De tweede dag wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerk voor het stadhuis van Sint-Niklaas. Dat klinkt als een geweldig feest, niet waar?
Datum:
Auteur:

Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken

Waarom wij

   Altijd over eigen gebied,
   Professionele piloot en crew,
   Heldere tarieven,
   Persoonlijk contact,
   Een fantastische vlucht.

Bestel eenvoudig onze cadeaubon