1. Mijnballonvaart.be »
  2. Mijnballonvaart.be Blog

Mijnballonvaart.be BlogView this page in English

Ballonfestivals 2018 in België

Wie houdt er nu niet van luchtballonnen? Giganten aan de hemel, al helemaal imposant als ze tegelijk opstijgen. Dit is dan ook wat er gebeurt met ballonfiësta`s: tientallen, soms wel honderden heteluchtballonnen stijgen tegelijkertijd op. Heeft u wel zin om een keer een festival in de buurt te bezoeken waar u van dit imposante schouwspel kunt genieten? Wij hebben de ballonfestivals op een rijtje gezet die nog in 2018 plaats hopen te vinden. Veel plezier!

Wat: 33e AVS Balloonmeeting

Wanneer: 28 en 29 juli 2018

Waar: Stad Eeklo

Voor dit ballonfiësta moet je er snel bij zijn, maar het is het zeker waard! Er zijn nog tickets, dus boek snel... Voor meer informatie, klik hier.

Wat: Sport- en Ballonhappening

Wanneer: 5 augustus 2018

Waar: Grote Markt Sint-Truiden

Dit kleinschalige sportfestijn in Sint-Truiden mag je niet missen! `s Avonds zijn er zo`n 30 luchtballonnen te bewonderen die het luchtruim kiezen. Daaruit heb je een prachtig uitzicht over de hoofdstad van Haspengouw. Inschrijven als passagier kan nog bij René Mathei, 011 48 43 23 / 0475 60 60 78.

Wat: Hottolfiades - Internationaal luchtballonfestival

Wanneer: 24-25 augustus 2018

Waar: Hotton, provincie Luxemburg

Wallonië trekt talloze bezoekers met dit fantastische ballonfestival. Drie dagen lang stijgen de mooiste en meest speciale luchtballonnen op. Op de Franstalige website kun je meer informatie vinden en tickets boeken.

Wat: Vredefeesten ballonfestival

Wanneer: 31 augustus tot 2 september 2018

Waar: Sint-Niklaas

De Vredefeesten is een evenement voor luchtballons in de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas ter nagedachtenis van de bevrijding begin september 1944 op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wat ooit als kleinschalige Bevrijdingsfeesten is ontstaan, is uitgegroeid tot een van de vijf belangrijkste ballonhappenings ter wereld. Het bijzondere aan deze ballonmeeting is dat de ballonnen opstijgen in het centrum (Grote Markt) van de stad in plaats van op een open vlakte. Dat vraagt behoorlijk wat stuurmanskunst! Het evenement begint vrijdagavond met het opstijgen van ballons. Daarna is er ook nog een nightglow, waarbij in het donker alle luchtballonnen ontstoken worden zodat zij oplichten. Op zaterdag en zondag stijgen er ook ballons op maar dan wel twee keer per dag, en keer `s morgens en een keer `s avonds. De tweede dag wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerk voor het stadhuis van Sint-Niklaas. Dat klinkt als een geweldig feest, niet waar?
Datum:
Auteur:

Op vakantie in België? Ga eens ballonvaren!

Er is grote kans dat ballonvaren op uw bucketlist staat. En wat is er leuker dan om dat punt te kunnen afstrepen op vakantie in het buitenland? In dit geval dus België, een land waar toerisme niet meer is weg te denken. Veel mensen bezoeken jaarlijks dit prachtige land met zijn vele historische pareltjes. De ideale gelegenheid om ons land eens te bekijken zoals u het eerder nog nooit zag, is vanuit de lucht. Een ballonvaart maakt uw verblijf in ons land dan ook compleet. Wij bieden ballonvaarten aan in de meest aantrekkelijke gebieden van België: in Vlaanderen, in de Ardennen, waar u ook wilt. De piloot vertelt over het gebied waar u overheen vaart om zo een onvergetelijke ervaring voor u te creëren. 

Een ballonvaart als toerist

Waar u ook verblijft, er is altijd de mogelijkheid om in de buurt een ballonvaart te boeken. Als extra service voor toeristen zorgen wij er zelfs dat u opgehaald wordt bij de plaats waar u verblijft, of het nu een hotel, herberg, camping of bij vrienden/familie is. U wordt na de vaart ook weer door ons teruggebracht. Wanneer u bij Mijnballonvaart.be boekt, bent u zeker van een veilige en kwalitatief hoge vaart. Bij ons maakt u niet alleen een ballonvaart, maar u wordt ook betrokken bij de opbouw en het inpakken van de ballon. Na afloop krijgt u een drankje en een heel leuk geschenkje als herinnering aan een mooie ballonvaart.

Arrangement ballonvaren op vakantie

Bent u geïnteresseerd in ons arrangement voor toeristen? Neem dan eens contact met ons op. Het kan zijn dat u zelf als toerist verblijft in ons land, maar ook dat u eigenaar bent van of werkzaam bent bij een onderneming gericht op toerisme. Wellicht kunnen wij uw groep of gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen. Het enige wat u hoeft te doen is aan ons uw voorkeursdata en gewenste locatie doorgeven en wij regelen de rest. Dit kan door middel van ons zeer handige planbord. Omdat we weten dat u of uw gasten relatief kort verblijven, en we niet kunnen garanderen dat het weer altijd geschikt is op de afgesproken data, hoeft u natuurlijk ook niet te betalen als de vaart niet door kan gaan. Bij ons geldt: no cure, no pay!

Bent u klaar om een onvergetelijke vakantie in België te beleven? Boek de ballonvaart van uw bucketlist vandaag nog bij Mijnballonvaart.be. Als u eerst nog meer informatie wilt of vragen hebt, schroom dan niet om ons te contacteren. Wie weet: tot ziens in de mand!
Datum:
Auteur:

Welke kleding? Camera mee? Praktische tips voor een ballonvaart

Gefeliciteerd! Je hebt een ballonvaart geboekt bij de leukste ballonvaarder van België. (Als je dit nog niet hebt gedaan: hier is het boekingsscherm ;)) Maar goed, dan wil je natuurlijk wel een aantal dingen weten. Want wat voor kleding is bijvoorbeeld handig? En mag je fotograferen of filmen vanuit de luchtballon? Op deze vragen geven we in deze blog antwoord.

Welke kleding moet je aan met een ballonvlucht?

Hoewel we snappen dat je er graag leuk uit wilt zien met een gave gebeurtenis als deze, raden we je aan om vooral toch makkelijke kleding aan te doen, die je bijvoorbeeld ook zou aandoen met een wandeling. Hakken zijn verboden en we raden dus gewoon comfortabele dichte schoenen aan, aangezien we hoogstwaarschijnlijk opstijgen van en landen op een grasveld en je ook nog eens in en uit de ballon moet klimmen. Om deze reden zijn korte kleedjes of rokjes ook niet handig. Je hoeft je niet warmer of minder warm te kleden dan normaal, maar laagjes zijn wel handig. Dit is omdat het in de lucht iets warmer is dan op de grond door de brander boven je hoofd en omdat we met de wind meevaren. Eenmaal geland kan het wel iets afkoelen omdat de zon dan vaak al onder is. Om je hoofd te beschermen tegen de zon kan een pet of iets dergelijks handig zijn, net als een zonnebril. De brander kan soms best warm kan zijn, waardoor een hoofddeksel ook van pas kan komen wanneer je niet zoveel haar hebt.

Mag ik fotograferen of filmen tijdens de ballonvaart?

Natuurlijk mag u deze schone ervaring vastleggen op foto of film. We stellen het zelfs heel erg op prijs als u wat leuke foto`s toestuurt! Uiteraard mag u deze foto`s ook op uw sociale media plaatsen, liefst wel met vermelding van Mijnballonvaart.be. Door de vaart vast te leggen ontstaat er een prachtige herinnering voor later, maar probeer wel ook van het moment zelf te genieten want het zou jammer zijn als u alleen met het vastleggen ervan bezig bent natuurlijk!

Heb je nog meer praktische vragen over de ballonvlucht? Kijk dan eens bij onze FAQ. Tot ziens in de mand!
Datum:
Auteur:

Geslaagd? Geef een originele ballonvaart cadeau!

Kent u iemand die pas is geslaagd? Een (klein)zoon of (klein)dochter misschien, een nichtje of neefje... Proficiat, dat verdient een leuk cadeau! Maar wat moet je nu toch geven als ze eigenlijk alles al hebben, kunt u zich afvragen. Gelukkig heeft de oplossing: geef eens een beleving die ze nooit meer zullen vergeten! Een zeer origineel geschenk is bijvoorbeeld een ballonvaart. Meer daarover vindt u in deze blog!

Waarom een ballonvaart als geslaagd cadeau?

Een ballonvaart is een unieke belevenis. Rustig zwevend door de lucht heeft u een fantastisch zicht op het landschap, of op het dorp of de stad waar u woont. Af en toe hoort u de brander, maar als die uit staat dan is het heerlijk rustig boven in de lucht. Een vlucht met een heteluchtballon is de ultieme manier om dromen in vervulling te laten gaan. U en uw dierbaren zult uw omgeving vanuit een heel ander punt beleven en neerkijken op alles waar u met de luchtballon overheen vaart. Een luchtballonvaart is daarom iets dat u echt eens gedaan moet hebben in uw leven! Wanneer u zoiets tofs als cadeau geeft, is de verrassing compleet. U kunt uw cadeaubon hier heel eenvoudig bestellen om `m morgen al in huis te hebben en weg te kunnen geven. De ballonvaart is dus een ideaal last-minute cadeau!

Waar kan ik ballonvaren?

Wij vliegen met onze luchtballonnen over heel België, dus dat betekent dat er altijd wel een opstijgplaats in de buurt is! Of dit nu regio Antwerpen, Brugge, Brussel, Gen, Hasselt, Leuven, Kortrijk of Mechelen is, u kunt altijd met ons mee. Geef gerust uw wensen aan, dan zoeken wij de beste optie. U kunt zelfs exclusief voor uw eigen groep vanaf de achtertuin opstijgen, zolang die maar groot genoeg is. In iedere regio hebben wij gebrevetteerde piloten met jaren ervaring en enorm veel goesting! We streven dan ook naar een unieke en onvergetelijke ervaring.

Gelukkig, uw cadeau voor de geslaagde is gevonden. Heeft u verder nog vragen over de vaart of over het bestelproces? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij wensen u enorm veel plezier met de vlucht en zijn ervan overtuigd dat het een onvergetelijke uurtjes gaan worden!
Datum:
Auteur:

Een onvergetelijke Vaderdag met Mijnballonvaart.be!

Elk jaar is het weer een zoektocht om een leuk cadeau voor je vader te vinden. Want zeg zelf, vaders hebben eigenlijk alles en tenzij ze een uitgesproken hobby hebben, zijn er niet zoveel dingen die je ze kunt geven als voor je moeder. Denk daarom eens verder dan tastbare cadeaus, denk eens in belevenissen! Want heeft je vader wel eens gevaren in een heteluchtballon? Nee? Dan is daar nu tijd voor! Vaderdag is een uitgelezen kans om samen met je vader het avontuur aan te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden?

Mijnballonvaart.be biedt verschillende mogelijkheden voor een Vaderdag ballonvaart. Als eerste is er de mogelijkheid om een standaard Vaderdag ballonvaart te boeken. Hiermee geeft u een ballonvaart cadeau waarbij je vader en jij (met evt. je broers en zussen) samen met andere passagiers erbij meevaren met een luchtballon. Als we naar onze geplande vaarten kijken, wordt er sowieso al gevaren in Antwerpen, Gent, Hasselt, Sint-Niklaas en Sint-Truiden. Wil je liever alleen met je vader de ballonvaart beleven? Dat kan natuurlijk ook, door middel van onze VIP ballonvaart Vaderdag. Hiermee huurt u een luchtballon af voor alleen jou/jullie en je vader. Met een privévaart zijn je wensen voor bijvoorbeeld een locatie heel specifiek af te stemmen, waardoor je de ultieme persoonlijke ballonvaart beleeft. Wanneer je niet per se op de dag zelf wilt varen, kun je ook een cadeaubon voor een standaard- of privévaart geven zodat je vader zelf kan kiezen welke dag hem goed uitkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bon met een heliumballon die uit de doos komt zodra die open wordt gemaakt? Het geven van de cadeaubon is zo al een ervaring op zich!


Waarom Mijnballonvaart.be?

Mijnballonvaart.be is al jarenlang hét adres voor je ballonvaart. We hebben ervaring met huilende kinderen, bange moeders en schuchtere opa`s, dus dat komt helemaal goed. Onze topprioriteit is - naast veiligheid - het plezier van onze passagiers, en dat merk je! De ongeveer een uur durende vaart vieren we met een glaasje koele champagne na afloop, wat de ervaring helemaal compleet maakt. Kortom, een ballonvaart is een onvergetelijke ervaring die de band tussen vader en kind(eren) verstevigt en onbreekbaar maakt. We weten het zeker, je vader verdient een ballonvaart met de service en kwaliteit van Mijnballonvaart.be!
Datum:
Auteur:

Luchtballonnen: veelzijdiger dan je denkt

Grote kans dat je dit leest omdat je geïnteresseerd bent in recreatief ballonvaren. Luchtballonnen worden dan ook het meest gebruikt voor pleziervaarten. Iedereen die wil kan een vaart boeken en dat is natuurlijk geweldig! Maar wist je ook dat heteluchtballonnen andere doeleinden kunnen hebben dan alleen pleziervaarten?

Ballonvaren als sport

Ballonvaren is een sport, en wat voor een! Ballonvaren als sport is zeer populair, gezien de vele competities die worden georganiseerd op het gebied van snelheidsrecords en lange afstanden. Ballonvaren is een sport die moet vergelijken met bijvoorbeeld windsurfen: een heleboel hangt af van het weer en hoe de ballonvaarder dat aanpakt. Sommige ballonvaarders genieten van de kick die het varen in moeilijke omstandigheden geeft, zoals hoog in de bergen of zelfs in ijskoude arctische omstandigheden. Ze lijken ons een beetje eng, maar ze zullen vast spectaculaire uitzichten geven!

Luchtballon als reclamemiddel

Misschien is het je wel eens opgevallen dat een groot gedeelte van alle luchtballonnen is voorzien van reclame. Veel bedrijven zien luchtballonreclame dan ook als een leuk en effectief reclamemiddel. Het is toch te gek wanneer je je klanten en relaties een ballonvaart in een luchtballon met eigen huisstijl kan aanbieden! En het werkt enorm goed, want wie kijkt er niet omhoog als je een luchtballon ziet zweven? Soms worden luchtballonnen zelfs in speciale vormen gemaakt, zodat ze nog meer opvallen. Maar ook een simpele banner op de mand is al genoeg om de aandacht te trekken. 

Trouwen in een luchtballon
Last but not least, het is zelfs mogelijk om je trouwceremonie in een luchtballon te laten plaatsvinden! Het officiële gedeelte met het tekenen van de huwelijksakte dient wel op de grond te worden gedaan, want boven in de lucht is het niemandsland. Maar de rest van de ceremonie kun je voortzetten in de lucht, samen met al jullie gasten! Wanneer je veel gasten hebt, kan er een hele vloot de lucht in. Dat zal er spectaculair uitzien! Je kunt natuurlijk ook zonder gasten de lucht in en daar genieten van het feit dat jullie getrouwd zijn. Samen glijden jullie over de mooiste landschappen, en natuurlijk ontbreekt de champagne niet! Als je trouwdag nog niet onvergetelijk was, zou die het nu worden...

Zie zie je dat luchtballonnen meer doelen dienen dan alleen pleziervaarten. Maar ook al zouden het alleen pleziervaarten zijn, zou dat al spectaculair genoeg zijn. Het gevoel om daar in alle rust door het luchtruim te zweven móet iedereen eens hebben meegemaakt. Boek daarom vandaag je tickets nog op mijnballonvaart.be.
Datum:
Auteur:

Verras iemand met een mijnballonvaart.be cadeaubon!

Ballonvaren heeft door de eeuwen heen tot ieders verbeelding gesproken. Meegevoerd worden met de stroom van de wind, naar een onbekende bestemming; dat is de essentie van ballonvaren. Je kent dan ook vast wel iemand die heel graag nog eens zou willen ballonvaren, maar dat op de een of andere manier nog nooit heeft gedaan. Diegene kun jij verrassen! verkoopt namelijk cadeaubonnen die je vervolgens weg kunt geven aan je oma, broertje, vader of vriendin. 

Ballonvaart cadeaubon

Het maakt dan ook niet uit aan wie je het geeft; iedereen wordt blij van een ballonvaart cadeaubon! Het is bovendien een ontzettend origineel cadeau, waar niemand op durft te rekenen. Of dit nu ter gelegenheid van een verjaardag is, een bruiloft, als bedankje of zomaar, dit geschenk wordt altijd geapprecieerd! Het fijne van een cadeaubon is bovendien dat je niet per se de hele vaart cadeau hoeft te geven, maar dat je zelf het te schenken bedrag kunt kiezen. Vervolgens kan de ontvanger het bedrag zelf aanvullen. Bovendien hoef je niet zelf een plaats en datum te kiezen, maar dat kan de ontvanger gewoon doen. Die weet namelijk het beste wat hem of haar goed uitkomt! En het gebeurt eigenlijk nooit hoor, maar mocht de ontvanger liever niet in een luchtballon willen stappen, dan is de bon vrij overdraagbaar. Er is vast wel iemand die `m wil verzilveren! En mocht de ontvanger een vaart gepland hebben die door weersomstandigheden bijvoorbeeld niet doorgaan, dan kan er zo een nieuwe afspraak worden gemaakt. De cadeaubon is maar liefst minimaal een jaar geldig namelijk! Het heeft alleen maar voordelen dus, zo`n handige cadeaubon van mijnballonvaart.be.

Persoonlijke boodschap

Bij het bestellen van de cadeaubon kunt u zelfs een persoonlijke boodschap achterlaten die u erop wilt hebben. Dan kan de bon gelijk naar de ontvanger worden verstuurd. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de bon eerst naar u wordt gestuurd, zodat u `m zelf kunt overhandigen. Een derde optie is dat we de cadeaubon digitaal versturen, wat tegenwoordig erg vaak gedaan wordt. Het is dan ook erg makkelijk en u hoeft er de deur niet voor uit!

Bent u wel enthousiast geworden over zo`n fantastisch cadeau! Bestel uw cadeaubon dan vandaag nog, wanneer dit voor 16:30 uur gebeurt, gaat hij dezelfde dag nog op de bus!
Datum:
Auteur:

De website van mijnballonvaart.be is vernieuwd!

De laatste tijd waren we een beetje ontevreden over het design van de website. We vonden het niet zo fris ogen, en vonden dat het tijd was dat mijnballonvaart.be in een nieuw jasje werd gestoken. Zo gezegd, zo gedaan. Met trots presenteren we u onze vernieuwde website, inclusief splinternieuw logo! 

Nieuw uiterlijk, dezelfde inhoud

Het resultaat van alle vernieuwingen is een ruime website met een breed beeld die ook perfect zichtbaar is op tablet en telefoon. U kunt nog beter aangeven waar u wilt ballonvaren waarna u een aantal relevante opstijglocaties krijgt te zien. Online een ballonvaart boeken is nog nooit zo makkelijk geweest! Het mooie is dan ook dat de website een nieuw jasje heeft gekregen, maar dat de inhoud onveranderd is gebleven. Onze kwaliteit en service blijven onveranderd en worden zo mogelijk alleen maar beter!

Velen gingen u voor!

Ballonvaren is een onvergetelijke ervaring, kunnen de ruim 7000 mensen die u zijn voorgegaan vertellen. Hoe leuk is het wanneer sommige mensen een positieve review achterlaten! Zo hoorden we van Koen uit Ekeren: "Bedankt voor de zeer vriendelijke en professioneel uitgevoerde vlucht! Wij hebben ons super geamuseerd en zullen jullie zeker aanraden." Ook Johan uit Rijsbergen heeft het prima naar z`n zin gehad: "Alles was top geregeld door mijnballonvaart.be, ga zo door." Of u nu nabij Antwerpen, Genk, Brugge, Sint-Niklaas of Turnhout wilt varen, bij mijnballonvaart.be kan het allemaal! Neem een kijkje bij de geplande vaarten voor een compleet overzicht. Wie weet tot ziens in de mand!
Datum:
Auteur:

Hét familieuitstapje met Pasen: een ballonvaart!

1 en 2 april 2018 is het weer Pasen. Een mooie gelegenheid om elkaar als familie weer te zien, maar toch is het ieder jaar min of meer hetzelfde: een brunch, misschien paaseieren rapen... Wat dacht je dus van iets origineels dit jaar? Een ballonvaart bijvoorbeeld? Dat wordt gegarandeerd een onvergetelijke tijd met elkaar! 

Ballonvaren in de lente

Juist in de lente is ballonvaren heel mooi met die ontluikende natuur. Bovendien kun je zelf kiezen of je `s ochtends of aan het eind van de middag/ begin van de avond gaat. Met een mooie opgaande of ondergaande zon wordt dat een ervaring om nooit te vergeten! Dit kan natuurlijk met de hele familie, maar ook met een gezin, je vriend/vriendin of een paar vrienden. Pasen moet je vieren met de mensen om wie je geeft!

Opstijglocaties met Pasen

Bang om ver te moeten rijden met Pasen? Dat hoeft zeker niet, want op 1 en 2 april varen we door heel België met onze ballonnen. Wat dacht ge bijvoorbeeld van Antwerpen, Gent, Hasselt, Sint-Niklaas of Sint-Truiden op 1 april? Of Averbode, Brugge of Zoersel op 2 april? We hebben nog meer plaatsen waar we opstijgen, ga hiervoor naar deze pagina. Hier kun je ook de vaart die je voorkeur heeft gelijk boeken. En met genoeg mensen is er zelfs de mogelijkheid om op te stijgen waar je maar wilt, als er maar een goede landingsplaats in de buurt is! Informeer hiervoor gerust bij het mijnballonvaart.be team, de mogelijkheden zijn bij ons eindeloos!

Wanneer jullie terug zullen komen van de ballonvaart, zal iedereen het er mee eens zijn: paaseieren rapen is zo fijn... maar laat het toch maar een ballonvaart zijn!
Datum:
Auteur:

Hoe gaat een ballonvaart in z`n werk?

Hoe verloopt nu een ballonvaart? Wat mag je er van verwachten? Dit zijn vragen die u graag beantwoord wilt hebben voordat u in een luchtballon stapt. De ballonvaarder begint al enkele uren voor de ballonvaart met de vaartvoorbereiding. Maar ook over de opstijging, landing en de vaart zelf vertellen we van alles in deze blog!

De voorbereiding

De piloot informeert vooraf bij de meteodienst naar het weer, de bewolking en het windsnelheid. Nadien worden crew en passagiers opgebeld of de ballonvaart kan doorgaan. Bij te harde wind, slecht zicht of regen kan er namelijk niet worden gevaren. Dan krijgt u de ballonvaart gewoon tegoed voor een andere keer. Bij ons gaat veiligheid boven alles!

Klaarmaken van de ballon

Eenmaal op locatie aangekomen, wordt alles uitgeladen en de gasflessen vastgeklemd in de mand. De brander wordt op de mand gezet en getest. Nadien wordt de mand platgelegd, de enveloppe uit de zak getrokken en opengeplooid. De piloot geeft ondertussen uitleg aan de passagiers en berekent aan de hand van de buitentemperatuur en het volume van zijn ballon hoeveel gewicht hij mag meenemen. Hoe kouder het is, hoe meer gewicht er mee kan. De ballon wordt vastgeklikt aan de jeep en een benzineventilator blaast koude lucht in de enveloppe. In een ballon kan wel meer dan 2.000 kubieke meter lucht!

Warme lucht

Daarna warmt de piloot de koude lucht op. Het vloeibare gas vanuit de tanks gaat door de gasleidingen naar de brander en wordt verwarmd in de spiralen. Vervolgens vat het gas vlam, de vlam slaat in de enveloppe en de lucht warmt op. De ballon komt dan zachtjes naar boven en trekt de mand recht. De crew houdt de ballonmand aan de grond. Na een laatste controle en radiotest stapt iedereen in. Als de lucht in de ballon warm genoeg is (tot 120 graden Celcius) stijgt hij op, de piloot lost de kabel naar de auto en de wind draagt de ballon de lucht in voor een vlucht van ongeveer 1-1,5 uur.

De vaart

Vanop de grond wordt alles nauwlettend in het oog gehouden. En boven is het genieten! Van het uitzicht, van de natuur, een dorpje... de wind kiest de vluchtrichting van de ballon. De draaiende kracht van de aarde zorgt dat de ballon naar links gaat bij laag vliegen en naar rechts bij hoog vliegen. Bij verwarmen stijgt de ballon na enkele seconden en wanneer de parachute wordt geopend begint de ballon te dalen. Het grondteam volgt de ballon met de auto en als het gas voor ongeveer driekwart op is, wordt er een landingsplaats gezocht.

De landing en doop

Bij ballonvaren is opstijgen en zweven gemakkelijk, landen en laag zweven moeilijk. Zachtjes wordt via de parachute warme lucht gelost en de ballon zakt naar beneden. Wanneer er weinig wind is, blijft de ballon recht op de grond staan: een staande landing. Bij hevige wind wordt de mand over de grond meegesleept: een sportieve landing. De crew licht de terreineigenaar in van de landing en bergt het materiaal na controle terug op. Na de vaart wordt de veilige landing gevierd met champagne en een leuk certificaat dat u meekrijgt. 

Zodoende weet u precies hoe een ballonvaart in z`n werk gaat en hoeft u niet zenuwachtig te zijn voor wat er komen gaat. Geniet er vooral van! Heeft u nog geen ballonvaart geboekt? Dit kan heel simpel hier.


Datum:
Auteur:

Vier Valentijn in stijl met mijnballonvaart.be!

Het is bijna weer zover: Valentijnsdag. Hoeveel je ook van je geliefde houdt, het kan nog steeds lastig zijn om het perfecte geschenk te vinden. Gelukkig hoef je nu niet meer verder te zoeken, want een ballonvaart is het meest romantische ooit! Hoog boven in de lucht zweef je over de mooiste landschappen en dorpen heen terwijl je van de beleving en van elkaar geniet. Met z`n tweetjes in een luchtballon, dit gaan jullie nooit meer vergeten!

Wat zit bij de vaart inbegrepen?

De luxueuze privéballonvaart voor twee geeft recht op een prachtige ballonvaart van minstens één uur. Op het programma staat eerst de ontmoeting en verwelkoming op de opstijglocatie door de crew.

Vervolgens krijgen jullie een veiligheidsbriefing om vertrouwd te geraken met wat zal gebeuren voordat jullie vertrekken voor een adembenemende luchtballonvaart, die op verschillende hoogtes zal plaatsvinden. Na ongeveer een uur wordt de landing ingezet op een terrein waarheen de wind ons brengt. Na afloop van de vaart worden jullie verwend met een heerlijk glas champagne en een luchtdoopcertificaat. Met nog een klein aandenken gaan jullie even later naar huis, met je hoofd nog in de wolken. Wát een belevenis!

Ballonvaart reserveren of een cadeaubon bestellen

Prima, u weet dat u een ballonvaart wilt schenken aan uw Valentijn. Dit kan op twee manieren. Als eerste kunt u gewoon een ballonvaart reserveren op een datum waarvan u weet dat dit uitkomt - misschien kan 14 februari zelfs nog wel - en dan kunt u uw geliefde op locatie verrassen met de vaart. Als u niet zeker weet wanneer jullie allebei beschikbaar zijn, kunt u ook een cadeaubon bestellen die u op Valentijnsdag aan uw lief geeft. Dit heeft bovendien als voordeel dat u zelf een gewenst bedrag kunt kiezen. Vervolgens kunnen jullie er samen naartoe leven en later nog een datum prikken. Deze bon kan heel simpel via de mail worden verstuurd zodat u `m dezelfde dag nog heeft, of we kunnen er ook een mooi pakketje van maken en die per post versturen. We voldoen graag aan uw wensen!

Zoek dus niet verder en boek vandaag nog de meest romantische beleving om cadeau te geven aan uw Valentijn. Reserveren doet u hier!
Datum:
Auteur:

Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken
Ballonvaart maken

Waarom wij

   Altijd over eigen gebied,
   Professionele piloot en crew,
   Heldere tarieven,
   Persoonlijk contact,
   Een fantastische vlucht.

Bestel eenvoudig onze cadeaubon